Pelusváltás, déli szunyókálás, az első tejfog - fiatal amerikai anyukák és apukák ilyen és hasonló dolgokról írnak egyre nagyobb számban működő internetes naplóikban.

Ezek a nem mindennapi naplók gomba módjára szaporodnak. Az MTI beszámolója szerint tavalyhoz képest kétszer annyi, mintegy 8500 amerikai szülő számolt be a világhálón bárki számára olvashatóan újszülöttje életének eseményeiről.

Az még érthető, hogy az újdonsült szülők ezt miért csinálják: egyrészt a maguk számára is dokumentálják a baba életének kezdeti szakaszát, másrészt el is foglalják magukat a naplóírással a kisbaba körüli, néha eléggé monoton napi teendők mellett.  Ám az, hogy idegenek miért kíváncsiak minderre, az elég nehezen érthető a kívülálló számára, mert a kicsi élet etetés, pelenkázás, hasfájás és széklet körül forgó eseményei a külső szemlélő számára nem tűnnek valami nagyon izgalmasnak. A divatba jött és gyorsan terjedő babanaplók mégis igen sokakat vonzanak: némelyik olvasói körének létszáma eléri akár a 40 ezret is.