Az [origo] oldalai hétfőn a kora délutáni órákban ideiglenesen elérhetetlenné váltak, miután a portált kiszolgáló szervereknek helyt adó gépterem áramellátó rendszerében üzemzavar állt be.

Az Axelero Internet tájékoztatása szerint a cég szervertermében a többszörösen tartalékolt szünetmentes áramellátó rendszer üzemzavara miatt a teljes géptermi infrastruktúra körülbelül fél órára áram nélkül maradt. Az áramkimaradás nyomán az Adatparkban tárolt szervereken futó weboldalak - köztük az [origo] is -  ideiglenesen elérhetetlenné váltak. Az [origo] oldalai délután fél háromra váltak újból elérhetővé - bár egyes szolgáltatások a hiba miatt még nem üzemelnek -, az Axelero ügyfeleinek levelezőrendszere, illetve a [freemail] körülbelül másfél órával később állt újra csatasorba.

Az üzemzavar a társaság internetszolgáltatását is érintette: bár az internetre korábban csatlakozott,  már online ügyfelek zökkenőmentesen érhették el a világhálót, a netre délután csatlakozni kívánó ADSL- és modemes ügyfelek hitelesítése ideiglenesen szünetelt, s néhány óráig nem tudtak bejelentkezni a rendszerbe a cég kábelnetes, illetve a fix IP-címmel rendelkező ügyfelei sem, ezeket a hibákat azonban társaság szakemberei már orvosolták.

(Az [origo] kiadója az Axelero Internet Rt.)