Internetes telefonszolgáltatás az Eurowebnél

2005.02.08. 20:28

NeoPhoneX néven internetes telefonszolgáltatást indított az Euroweb: a szolgáltatás keretében világhálóra csatlakozó PC-kről lehet más gépek használóit, illetve vezetékes- és mobilszámokat tárcsázni.

Az internetes hangátviteli protokollokra épülő NeoPhoneX használatához szükséges kliensprogramot az ügyfelek a cég honlapjáról tölthetik le ingyenesen. A szolgáltatást szélessávú elérésen keresztül az internetre kapcsolodó, Windowst futtató, hangkártyával és mikrofonnal - vagy headsettel - felszerelt PC-vel lehet használni.

Az ingyenes regisztráció után minden felhasználó kap egy virtuális telefonszámot, amelyen keresztülhívásokat kezdeményezhet és fogadhat is. Hálózaton belül - azaz a netre kapcsolt PC-ről -  a felhasználók ingyen hívhatják egymást, fizetni a bel- és külföldi számokra irányuló hívásokért szükséges. A NeoPhoneX hálózaton kívüli hívások díjait a kiskereskedelmi forgalomban kapható NeoPhone hívókártyával vagy on online NeoPhone kártyával lehet fizetni az interneten keresztül. Az Euroweb a jövőben saját fejlesztésű, kényelmi funkciókkal (chat,  globális telefonkönyv) ellátott telefonszoftver, és a szolgáltatás vállalati felhasználásra alkalmas változatának bevezetését is tervezi, s a szolgáltatásával Szlovákiában és Romániában is piacra kíván lépni - olvasható a cég közleményében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK