3G mobilszolgáltatást tesztel a T-Mobile

2005.02.10. 16:38

A T-Mobile beindította harmadik generációs (3G, UMTS) mobilszolgáltatásának tesztüzemét: a társaság új generációs hálózatával az év végére Budapest belvárosát szeretné lefedni.

Az UMTS-hálózatot szállító Ericssonnal közösen helyezte üzembe harmadik generációs alaphálózatát a T-Mobile - jelentette be a társaság csütörtökön. Ezzel a lépéssel megkezdődhetett az év végére legalább Budapest belvárosára kiterjedő kereskedelmi szolgáltatás elindításához szükséges tesztüzem.

A 3G-hálózaton elsőként a videotelefonálás, a széles sávú internetszolgáltatás és a videoletöltés tesztüzeme zajlik, meghatározott ütemezés szerint folyamatosan további cellákkal bővítik azt. A területi lefedettség kiterjesztésével párhuzamosan a kapacitás és az elérhető alkalmazások száma is növekedni fog. A T-Mobile tervei szerint - a tesztelési folyamat lezárulta, illetve további bázisállomások telepítését kövőtően - még az idei év folyamán beindítaná haramadik generációs szolgáltatásának kereskedelmi üzemét. Az UMTS technológia a hangminőség jelentős javulása mellett a jelenleginél nagyságrenddel gyorsabb, ADSL-elérésekkel összemérhető sebességű internetezést, videotelefonálást tesz majd lehetővé mobiltelefonokon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK