Szerda reggelig 79 ezer jelentkezési lap érkezett be postai úton az Országos Felsőoktatási Felvételi Irodához (OFI), míg elektronikuson közel 9 ezren küldték el felvételi kérelmüket - jelentette be az iroda egyik vezetője.

A felsőoktatási intézményekbe való jelentkezéseket február 15-én éjfélig lehetett postára adni, így várhatóan az elkövetkező napokban még érkeznek be lapok - mondta Roberts Éva, a  tájékoztatási igazgató-helyettes. Az OFI-nál folyamatosan dolgozzák fel a lapokat.

Az OFI szerda délutáni közleménye szerint az iroda várakozásait jóval meghaladta az érdeklődés az elektronikus jelentkezés iránt: február 15-én éjfélig, a határidő lezárultáig 8962-en véglegesítették e-jelentkezésüket. - A www.felvi.hu honlapon működő e-jelentkezési felületen semmiféle fennakadást nem tapasztaltunk, így nem volt szükség a szerkesztéssel töltött idő korlátozására. A felület terhelési csúcsa 400 jelentkezés egyidejű szerkesztése volt, ám a rendszer biztonsági tartalékait ennek háromszorosára méreteztük. Egy jelentkező átlagosan 36 kattintással tudta kitölteni elektronikus jelentkezési lapját - olvasható a közleményben.

Az e-jelentkezők is jellemzően az utolsó pillanatokra hagyták a lapok kitöltését: február 10-én mindössze 2800 véglegesített jelentkezést regisztráltak, február 14-én 5900-at, míg az utolsó napon közel háromezren zárták le jelentkezésüket. A közlemény szerint az egyik felvételiző arról számolt be, hogy kedden este 23 órakor megunva a postai sorban állást hazasietett, és az iroda honlapján még éjfél előtt kitöltötte, majd véglegesítette jelentkezését.

Mint korábban megírtuk: idén első ízben jelezhették elektronikus úton továbbtanulási szándékukat a felvételizők. A felvi. hu oldalon keresztül minden, a felvételhez szükséget adatot el lehetett küldeni, egyedül a jelentkezés hitelesítésére kell majd megküldeni egy adatlapot postán - valamint a jelentkezés díjának feladásához kellett elhagyni a karosszéket.

MTI-[origo]