Sony: új digitális kamerák amatőr fotósoknak

2005.03.01. 10:53

Friss vérrel tölti fel digitális fényképező kínálatát a Sony: a gyártó új kompakt gépei a belépőszintű amatőr kategóriát színesítik, s többek közt egy képstabilizátorral felszerelt modell is megtalálható köztük.

Kis méret, alacsony ár és egyszerű kezelhetőség jellemzi leginkább a Sony három új belépő szintű 4 megapixeles fényképezőjét: az S40-est, az S80-ast és az S90-est. Míg az optikáik zoomátfogása egyaránt 3-szoros, addig a hátoldali LCD mérete az S40-nél 1,5, az S80-nál 2, az S90-nél 2,5 coll. Nagyfokú automatizáltság jellemzi mindhárom készülék működését, azonban az S80/S90 modellek esetében lehetőség van némi kézi beavatkozásra is: manuálisan szabályozható a zársebesség, a rekesz illetve az élesség is. A jó minőségű videofelvételek és a fényképek a gépek belső 32 megabájtos memóriájába, vagy az opcionálisan vásárolható MemoryStick kártyára rögzíthetők. A fényképezők ceruzaelemmel, illetve ugyanilyen méretű akkumulátorral működnek, amiből egy garnitúrát az S90 mellé csomagolnak is gyárilag. Az S40, S80 és S90 típusok 200, 250 és 300 dolláros áron lesznek elérhetőek márciustól.

Forrás: [origo]
Sony Cybershot S90A nagyzoomos digitális fényképezők versenyébe száll be a Sony H1 típusú fényképezőgépével. A 12-szeres saját gyártású optika feltehetőleg megfelelő képminőséget produkál, amelyet a SteadyShot képstabilizáló eljárás egészít ki. A H1-es 5 megapixeles érzékelője által befogott képet egy 2,5 collos LCD adja vissza, valamint az apró elektronikus kereső is használható a fényképek komponálására. A funkciók sorát a széles skálán mozgó manuális beállítási lehetőségek gazdagítják: választható zársebesség és rekesz, valamint fehéregyensúly, érzékenység értékek és a fénymérés módja. Kiemelkedő makroképessége mellett az MPEG VX videók rögzítése is lehetséges, hanggal együtt. A Sony DSC-H1 júniustól lesz kapható, mintegy 500 dolláros (azaz 90-100 ezer forint körüli) áron.

Forrás: [origo]
Sony Cybershot H1
Egy számmal nagyobb LCD-jében tér el a korábban bemutatott W5-től az új W7 típus,a mely szintén alapfunkciókat kínál, s egyszerűen kezelhető. Elődjéhez képest felépítését és megjelenését tekintve a W7 alig változott. Az új gép objektívje minőségi, Carl Zeiss gyártmányú, 3-szoros optikai zoommal bír, és 7 megapixeles érzékelőre vetíti a képet. Komponálásra jó használható a 2,5 collos LCD, de a beépített optikai kereső is. A kategóriatársaitól eltérő módon a számtalan automata funkció mellett rendelkezik manuális beállítási lehetőséggel is. A DSC-W7 fényképező 32 megabájt belső memóriával is, melyet természetesen MemoryStick, vagy MemoryStick Pro kártyával tovább lehet bővíteni. Az energiát 2 darab ceruza akkumulátor szolgáltatja, amelyek bármikor helyettesíthetők egyszerű ceruzaelemekkel is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK