Március 1-től háromhavi ingyenes internetezést ígérnek azok az internetszolgáltatók, melyek a Matáv szolgáltatási területén akciós ADSL-t kínálnak. A konstrukció szerint május 31-ig nem kell havidíjat fizetni az ADSL-re most előfizetőknek.

Jobbára csak üzleti ügyfeleket akarnak elcsábítani az akciós ADSL-t kínáló szolgáltatók - legalábbis a Matávval szerződött 15 viszonteladó partner közül öt a leendő céges ügyfelek számára hirdette meg a kedvezményes csatlakozási akciót. Ennek értelmében azok, akik május 31-ig fizetnek elő ADSL-re, sem belépési, sem havidíjat nem kell, hogy fizessenek - szintén május 31-ig. Az akciót az Axelero, a Datanet, a Drávanet, az Eurowebhez tartozó StartADSL, az Interware, a Keystone és a Vivanet hirdette meg.

Az Enternet, a TVNET és a Vivanet gondolt mind az üzleti, mind a magánelőfizetőire: az Enternet magán ügyfeleinek május 1-ig, az üzleti előfizetőknek július 1-ig nem számláz sem belépési, sem havidíjat, a Vivanet és a TVNET pedig az előfizető státusától függetlenül egységesen május 31-ig kínálja az akciós csomagot.

Más akciók is felbukkannak a szolgáltatók kínálatában: az Axelero forgalomfüggő csomagja mellé 10 500 forint értékű zeneszámot biztosít ingyen az [origo] play zeneáruházból, a Datanet ugyanilyen értékű meglepetés ajándékot és egy .hu domain regisztrációt, valamint május 31-ig tartó ingyenes hostingot ígér a hozzá fordulóknak. A Tvnetwork és az Inter.net kedvezményes havidíjjal próbálja magához csábítani az ügyfeleket.

A szolgáltatók némelyike ahhoz köti az akcióban való részvételt, hogy a vezetékes telefon valóban olyasvalaki nevén legyen, aki megfelel a célcsoport státusának - azaz ha például üzleti ügyfélnek hirdették meg az akciót, akkor valóban közületi előfizetők jelentkezését várják. Az akcióban való részvételt többnyire legalább egyéves hűségszerződés aláírásához kötik.