A dél-koreai Samsung elkészítette a világ legnagyobb LCD képernyőjét. A gigantikus, 208 centiméteres átmérőjű televízió 43 centiméterrel nagyobb az eddigi csúcstartó Sharp típusnál.

A Samsung a több mint kétméteres (82 collos) lapostévével betört az eddig a plazmaképernyős modellek által uralt óriás képernyők piacára. A készüléket a Hannoverben a héten nyíló CeBIT technológiai vásáron mutatják be.

A készülék puszta létével cáfolja azt a tételt, hogy LCD képernyőkkel technikai akadályok miatt nem lehet versenyezni a plazmaképernyők és projektorok által nyújtott képmérettel. Az LCD képernyőket eddig kizárólag számítógép-monitorként, valamint kis- és középméretű tévéképernyőként alkalmazták. A fejlesztéssel a Sharp egyben jó egyéves előnyre is szert tett konkurenseivel szemben.A Samsung 2002-ben ragadta magához a világ legnagyobb LCD-monitor-gyártójának kijáró rangot, de ennek ellenére sem tett le a több lábon állás előnyeiről: decemberben mutatta be a világ legnagyobb plazma képernyős televíziókészülékét 2,59 méteres átmérővel.