Az amerikai felnőttek közül napjainkban többen szerzik be a legfrissebb politikai híreket az internetről, mint ahányan a rádióból értesülnek az eseményekről. A legfontosabb hírforrásnak azonban továbbra is a televízió bizonyult.

A Pew Internet and American Life Project vasárnap közzétett tanulmánya szerint az Egyesült Államokban a felnőtt korú lakosok 18 százaléka általában a világhálóról szerzi be a legfrissebb politikai híreket. A rádió ezzel szemben az amerikai felnőttek csupán 17 százalékának fő információforrása, míg a televízió továbbra is elsöprő fölénnyel a domináns médium maradt - derül ki a felmérésből. A széles sávú otthoni netkapcsolattal rendelkező családok számára az internet napjainkra a papírújságok legfőbb riválisává vált.

A tanulmány szerint 2004-ben a felnőtt korú lakosság 29 százaléka nyilatkozott úgy, hogy használta már a világhálót politikai hírek keresésére, míg 1996-ban még csupán 4 százalékuk, 2000-ben pedig 18 százalékuk tájékozódott az internetről politikai hírek után.