T-Mobile: bővülő EDGE-lefedettség

2005.03.08. 15:05

A T-Mobile bejelentése szerint az idei év végéig Budapesten kívül további 33 vidéki városra is kiterjeszti a GPRS-nél háromszor gyorsabb mobilinternetezést biztosító EDGE-szolgáltatását.

A társaság keddi közleménye szerint  2005 végéig Budapest mellett további 33 városban is elérhetővé teszi a jelenleg elterjedt GPRS szabványnál háromszor gyorsabb, körülbelül 100 kilobit/s-os átlagos letöltési sebességet biztosító EDGE (Enhanced Data rate for GSM Evolution) nevű mobilinternetes szolgáltatását. 2005 végéig a széles sávú hálózat Budapesten kívül 18 megyeszékhelyen, 3 jelentősebb balatoni üdülőhelyen és 12, huszonnyolcezernél nagyobb lélekszámú településen - összességében az ország lakosságának több mint 40 százaléka számára - lesz elérhető a GPRS-szel azonos tarifáért.

A gyorsabb adatátvitel használatához a szabványt támogató mobiltelefonra van szükség, a cég ezekből a készülékekből jelenleg hatféle típust értékesít.A T-Mobile elsőként 2003 második felében indította útjára a szolgáltatást, amely ekkor a főváros nagyobb forgalmú pontjain volt elérhető, 2005 márciusára csaknem a főváros egész területén elérhető. A vállalat korábban azt is bejelentette, hogy tervei szerint még az idei év második felében Budapest belvárosában el kívánja indítani harmadik generációs (3G) mobilszolgáltatásait, amelyek már egy ADSL-netkapcsolattal összemérhető letöltési sebességet biztosítanak. A következő generációs készülékekkel használható szolgáltatás a gyors internet mellett többek közt videotelefonálást is lehetővé tesz majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKK