Extra vékony fényképező a Sonytól

2005.03.09. 12:58

Jelentős átalakításokon esett át a Sony új, a korábbi típusoknál is vékonyabb ultrakompakt gépe, a Sony DSC-T7. Az új dizájn alatt azonban a korábbi modellekből átvett technikai megoldásokat sorakoztatják fel.

A Sony DSC-T7 gépvázában a szögletes formák dominálnak, sarkai hangsúlyosabbakká váltak elődjéhez, a T33-hoz képest, s a korábbi divatos csillogó burkolatot egy jóval komolyabb megjelenésű borítás váltotta fel. A készülék termékcsalád korábbi tagjaihoz híven igen vékony, vastagsága mindössze másfél centiméter. A T7-esbe a képek megjelenítésére 2,5 collos, 230 ezer pixel felbontású, erős napsütésben is jól látható Clear Photo LCD-t építettek, amellyel - méretének köszönhetően - a képek komponálása is egyszerűbbé vált. A kamerában ugyanaz az 5,1 megapixeles CCD dolgozik, ami a T33-ban. Az új kompakt gép örökölt képessége, hogy mozgókép rögzítésekor választható a 640x480-as felbontás is 30 kép/másodperces sebesség mellett, a videofelvétel hosszának egyedül a memóriakártya tárkapacitása szab határt.

Forrás: [origo]A Sony T7-esben ugyanazt a 3-szoros zoomátfogású, Carl Zeiss Vario-Tessar gyártmányú zoomobjektívet alkalmazzák, amely még a T1-es típusban debütált. Ennek további különlegessége, hogy a függőleges beépítésnek köszönhetően a gépváz síkjából az objektív egyáltalán nem nyúlik ki, a lencséket egy kézzel mozgatható fedlap védi a külső behatásoktól. Az T7-essel az  automatika által felajánlott beállítások mellett lehetőség nyílik sok funkció manuális változtatására is. A képeket MemoryStick Pro Duo, illetve MemoryStick Duo kártyákra menthetjük, ez utóbbiból 32 megabájt kapacitásút mellékel a géphez a gyártó.

A Sony DSC-T7 kompatibilis a PictBridge szabvánnyal, így az elkészült felvételek akár közvetlenül ki is nyomtathatóak egy erre alkalmas nyomtatóval.
Az új ultravékony gépet a Sony várhatóan májusban kezdi forgalmazni 500 dollár, azaz 90 ezer forint körüli áron.

KAPCSOLÓDÓ CIKK