A dél-koreai Samsung a hannoveri CeBIT kiállításon mutatta be a világ első olyan mobiltelefonját, amelybe 7 megapixeles felbontású fotók készítésére alkalmas digitális fényképezőt építettek be.

Forrás: [origo]A CeBIT-en kiállított SCH-V770-es jelzésű új készülék a főként ázsiai országokban, illetve az Egyesült Államokban is használatos CDMA rendszerű mobilhálózatokra képes kapcsolódni. Legfőbb érdekessége, hogy minden korábbi típusnál komolyabb digitális fényképezőgépet integráltak belsejébe: a kamerával akár 7 megapixeles felbontású fotókat, valamint 320x240 pixeles videoklipeket is lehet rögzíteni, továbbá 3-szoros optikai zoom, valamint beépített vaku használatára is lehetőség van. Egy hét megapixeles felbontású digitális fényképből akár A/4-es nagyságú papírnyomatokat is lehet készíttetni.

A készülék nem épp pehelykönnyű, tömege 180 gramm, 2 coll átmérőjű kijelzővel rendelkezik, s többek közt MP3 zenefájlok lejátszására is képes. A Samsung közlése szerint az új készülék még az idei év első felében piacra kerülhet, várható ára egyelőre nem ismert. A dél-koreai gyártó legutóbb októberben rukkolt elő hagyományos digitális fényképezőkkel is versenybe szálló mobiltelefonnal, ekkor egy 5 megapixeles kamerával szerelt típus mutatott be.

A dél-koreai gyártó a CeBIT-en egy speciális GSM-telefont is bemutatott: SGH-I300-as jelű, 1,3 megapixeles fényképezővel felszerelt készüléke 3 gigabájtos merevlemezt tartalmaz, amelyen többek közt zenefájlokat és fotókat raktározhat a tulajdonos.