Regisztrálni is lehet a Google levelezőjére

2005.03.18. 12:47

Az oldal szerencsés látogatói meghívó nélkül is regisztrálhatnak a Google jelenleg tesztfázisban működő, Gmail nevű ingyenes, gigantikus tárhelyet kínáló levelezőszolgáltatására.

Mint ismeretes, a Google tavaly indította útjára Gmail nevű, ingyenes levelezőszolgáltatását, amely indításakor összes riválisánál jóval nagyobb, 1 gigabájtos postafiókot kínált (azóta több társaság is bejelentett hasonló, gigantikus tárhelyet biztosító szolgáltatást). Mivel a szolgáltatás bejelentése április 1-jén történt, sokan tréfának vélték a cég egyébként valós közleményét.

A Gmailre eddig a felhasználók nem regisztrálhattak szabadon, saját webes postafiókot a szolgáltatás indulásakor csupán pár ezer szerencsés kiválasztott nyithatott, akik bizonyos idejű használat után saját ismerőseiket invitálhatják meg, akik később szintén új felhasználókat hívhatnak meg a rendszerbe. A webes levelezőfelületen megtekinthető levelek mellett a Gmail automatikusan az adott üzenet szövegéhez kapcsolódó reklámokat jelenít meg, mely funkció miatt a szolgáltatást számos kritika is érte. 

Március 14-e óta azonban már nem csak meghívóval lehet Gmail.com-os címet létrehozni a rendszerben. A Google tájékoztatása szerint hétfőtől a honlap látogatói közül véletlenszerűen kiválasztott felhasználók számára regisztrációs lehetőséget biztosítanak, melynek keretében minden huszadik internetezőnek kínálják fel az ingyenes e-mail cím létrehozásának lehetőségét - adta hírül a PC World.com. Iparági pletykák szerint egyébként a jelenleg tesztüzemben működő szolgáltatás éles üzemét 2005. április 1-jén indítja majd be a Google.

KAPCSOLÓDÓ CIKK