Elindította a harmadik generációs mobilszolgáltatással kapcsolatos oldalát a T-mobile. A szolgáltató ígérete szerint már idén elindítja a szélessávú mobilszolgáltatást.

A T-mobile elindította harmadik generációs (3G, vagy angol rövidítése - Universal Mobile Telecommunications System - révén UMTS)  mobilszolgáltatással foglalkozó oldalát. A kereskedelmi szolgáltatást a T-Mobile az év második felében indítja el, azonban a felkészülésről, a várható újdonságokról, a témához kapcsolódó hírekről mától ad tájékoztatást a www.3g.hu címen található weboldalon.

Az oldalon a jövőbeni lefedettséggel kapcsolatos aktuális információk, a szolgáltatással összefüggő általános útmutató mellett a T-Mobile-nál forgalomba kerülő 3G mobilokról, a kereskedelmi szolgáltatás indulását követően pedig az új szolgáltatásokról is részletes tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők. A T-Mobile 3G honlapon az elérhetőség oldalon megtalálható az év végére tervezett 3G/UMTS lefedettséget bemutató térkép és nyomon követhető a roaming partnerek számának alakulása is.

Mint ismeretes: hazánkban a három mobilszolgáltató, a Pannon GSM, a T-mobile és a Vodafone nyerte el a harmadik generációs szolgáltatások koncesszióját. A szerződés értelmében a szolgáltatást legkésőbb 2006. január elsején kell elindítani a főváros belső kerületeiben, majd két év alatt  a nagyobb városokra is ki kell terjeszteni.