Informatikai képzés nőktől nőknek

2005.03.29. 12:11

Női oktatókkal, kizárólag női hallgatóknak szervez informatikai képzést a MINŐK egyesület. A civil szervezet egyelőre ugyan még csak keresi a jövő oktatónőit, de a tanfolyamok már a jövő hónapban elkezdődhetnek.

A  Magyar Internetező Nők Egyesülete (MINŐK) informatikai tanfolyamokhoz keres oktatónőket. A hamarosan induló képzésen nemcsak a tanfolyam vezetői, de a hallgatóság is nőkből áll majd. Csapó Ida, az egyesület elnöke az [origo]-nak úgy nyilatkozott, hogy legalábbis a tanfolyamok kezdetén szigorúan veszik majd, hogy mind az oktatók, mind az oktatottak nők legyenek. Csapó szerint a nők számára hiányzik egy szerepmodell, hiszen az informatika világában - de még az oktatásban is - a férfidominancia a jellemző.

A hamarosan - idén április-májusban - induló tanfolyamokon szövegszerkesztést, táblázatkezelést, bemutatókészítést, valamint szoftver- és hardverismereteket, képszerkesztést, honlapkészítést, internethasználatot (böngészést, levelezést) tanulhatnak a lányok- asszonyok. Az egyesület, a napokban megjelent felhívásában egyelőre még oktatónőket keres: informatikatanárnők és vállalkozás keretében oktatók jelentkezését várják. A tanfolyamok várhatóan ott indulnak majd, ahonnan jelentkeznek oktatónők: egyelőre Budapest, Gödöllő és a Pest megyei Szada községben szerveznek - illetve már tartanak is - tanfolyamokat.

Az egyesület az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium két és fél millió forintos támogatásából finanszírozza a tanfolyamot, mely a résztvevőknek várhatóan ingyenes lesz - legalábbis vidéken, a fővárosban azonban egy ezerforintos jelképes összeget kérnek majd el a táblázatkezeléssel kapcsolatos oktatásért. A tanfolyamok pontos helyszíne az egyesület honlapján, a www.minok.hu címen lesz meghirdetve, illetve az oktatónők jelentkezésének feltételei is ugyanitt olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKK