Újra ingyenes a Windows az egyetemistáknak

2005.04.01. 17:31

A Tisztaszoftver Program folytatásáról kötött megállapodást az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) valamint a Microsoft - közölte az IHM pénteken. A program a korábbi Campus-megállapodás feltételeit érvényesíti ismét.

A szaktárca az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a Tisztaszoftver Program keretében kötött licencmegállapodás 2008. február 28-ig szól.
A megállapodás értelmében a köz- és felsőoktatási intézmények számítógépein, a felsőoktatási intézmények oktatói, hallgatói és dolgozói, valamint az általános és középiskolák pedagógusai otthoni számítógépein is jogtisztán használhatók a Microsoft Windows Frissítés (upgrade), valamint a Microsoft Office termékek.

A megállapodás a felsőoktatási intézmények és a középiskolák esetében licencet biztosít a Microsoft egyes szervertermékeinek használatára is. A szerződés értelmében a kedvezményezettek térítésmentesen juthatnak hozzá a termékekhez és a szoftverfrissítésekhez is. Az IHM célja, hogy a Tisztaszoftver Program technológia-semleges legyen, illetve, hogy elősegítse a nyílt forráskódú rendszerek terjedését az oktatásban is.
Az IHM, a Miniszterelnöki Hivatal és a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság részvételével munkacsoport alakult azzal a céllal, hogy a nyílt forráskódú rendszerek a központosított közbeszerzés rendszerében hozzáférhetőek legyenek az intézmények számára.

Az IHM közleménye nem tartalmazta a megállapodás összegét, mindenesetre a korábbi keretszerződésre - az Index információi szerint - mintegy másfélmilliárd forintot áldozott az állam.

KAPCSOLÓDÓ CIKK