Áprilistól az Axelero Internet ügyfelei havidíjas elszámolású konstrukcióban is licencelhetik a Windows XP-t, illetve a Microsoft irodai programcsomagját.

A Microsoft Magyarország és az Axelero Internet  együttműködése révén az utóbbi cég április 6-ától ügyfelei részére havidíjas fizetési konstrukcióban is elérhetővé teszik a Microsoft Windows XP operációs rendszere, illetve az Office irodai programcsomag egyes verzióit.

Az új szolgáltatás keretében az Axelero ügyfelei a havi internethasználati díjjal együtt számlázásra  kerülő bruttó egy-kétezer forint körüli összegért, egy- vagy kétéves részletre vásárolhatják meg a Windows XP Home és Professional változatait. A szolgáltatás keretében az XP angol és magyar nyelvű verziók egyaránt elérhetőek a Microsoft Office 2003 Basic és Small Business Edition verzióival egyetemben, melyekért a választott részlet időtartamától függően havi  4-6 ezer forint körüli összeget kell fizetni.

A szoftverek az internetszolgáltató ügyfélszolgálatán lehet megrendelni, telepítőlemezeiket a rendelés másnapján szállítják ki a vásárlónak, a termékek mellé a hagyományos úton vásárolt verziókkal azonos terméktámogatási szolgáltatások járnak. Az Axelero közlése szerint a havi elszámolású konstrukció lehetővé teszi  egyéni felhasználók,  valamint a kis- és középvállalatok számára, hogy minimális befektetéssel jogtiszta szoftverekhez jussanak. A társaság várakozásai szerint az elkövetkezendő egy évben várhatóan tízezer  ügyfél veszi majd igénybe az új konstrukciót.

A Microsoft Magyarország a termékek mellett további szolgáltatásokkal és kedvezményekkel bővíti az Axelero ügyfeleinek nyújtott csomagot.  A társaság
különböző oktatási segédanyagokat tesz majd elérhetővé a szolgáltató előfizetői számára, s tervei között szerepel például más cégek bevonása a programba.

Az [origo] kiadója az Axelero Internet Rt.