Április 19-én informatikai konferenciát rendeznek a Schönherz Zoltán Kollégiumban. A rendezvény célja, hogy a közeljövő meghatározó technológiáival ismertesse meg a résztvevőket.

A Budapesti Műszaki Egyetem (BME) villamosmérnöki és informatikai karán működő Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében megrendezésre kerülő konferencia elsődleges célja, hogy  betekintést nyújtson az érdeklődőknek az informatikai és villamosmérnöki kutatások élvonalába. Az esemény fővédnöke dr. Arató Péter, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja.

Az esemény szervezői a műszaki egyetemista hallgatókon és oktatókon kívül más érdeklődőkre is számítanak. A konferenciára ellátogatók többek közt megismerkedhetnek az internetes hangtovábbítási (VoIP) technológiával, a konvergens vállalati hálózatok felépítésével, valamint a WiMax nevű vezeték nélküli adatátviteli technológiával, illetve a XXI. századi elvárásoknak megfelelő televíziózással.

A szakkollégium stúdiótechnikával foglalkozó részlege, a Budavári Schönherz Stúdió, a konferencián elhangzó előadásokat élőben közvetíti majd az esemény weboldalán.