Beszélgethetünk az új Operával

2005.04.19. 9:20

Új funkciókkal és emelt szintű biztonsági szolgáltatásokkal megjelent az Opera böngésző 8-as verziója. A felhasználók ezentúl élőszóban társaloghatnak a szoftverrel.

A szoftver 8-as, végleges változatának leglátványosabb újítása a hangfelismerő megoldás, mellyel a felhasználók egy mikrofon segítségével beszéddel vezérelhetik a böngészőt, illetve annak különböző funkcióit. Szintén "hangos" szolgáltatás az az újítás, mely segítségével a program felolvassa a böngészett weboldalak tartalmát. A fejlesztő norvég társaság, az Opera tájékoztatása szerint a verzióváltás során javítottak a böngésző biztonsági funkcióin is, így az például már képes a gyanús, elkerülni ajánlott weboldalak azonosítására. Ezzel leginkább az utóbbi időben elterjedt internetes adathalászat (phishing) visszaszorítását célozná meg a cég.

- Az új verzió piacra dobásával célunk pozíciónk megerősítése - nyilatkozta a Reutersnek az Opera vezérigazgatója. Ez rá is fér a termékét hagyományosan a "világ leggyorsabb böngészője" titulussal jelölő társaságra, hiszen a szoftver mindösssze 1-2 százalékos piaci részesedéssel bír a Microsoft Internet Explorer által dominált nemzetközi böngészőpiacon.

Az Opera 8.00 letölthető a fejlesztő weboldaláról.

KAPCSOLÓDÓ CIKK