Fogyasztóbarátabb lehet a Sulinet Expressz

2005.04.19. 17:32

A program szervezőinek döntése értelmében nyártól új feltételek mellett dolgozhatnak a Sulinet Expressz program beszállítói társaságai. A újítások a vásárlók számára is több változást hozhatnak.

A Sulinet Expressz  adókedvezményes számítógépvásárlási programot koordináló Oktatási Minisztérium (OM) honlapján keddtől olvasható a program új szakaszára kiírt pályázat - számolt be kedden a Hwsw.hu. A változás nem érinti közvetlenül a vásárolni szándékozókat, hiszen a frissített pályázati kiírás a programba belépni kívánó cégek számára készült. Ezek számára lehet érdekes, hogy a Sulinet Expressz Projekt Tanács új kiírás alapján a jelenleg érvényes Sulinet Expressz I. és a Sulinet Expressz II. keretszerződések június 30-án hatályukat veszítik. Az OM tájékoztatása szerint a pályázati feltételek változásai végső soron és közvetetten a vásárlók érdekeit szolgálják azáltal, hogy gördülékenyebbé teszik a program működését, és szigorúbb szabályrendszert állítanak a beszállítók számára.

A Sulinet Expressz III. szövegében több olyan kitétel is olvasható, melyekből a szélesebb közönség számára is előnyös változásokra lehet következtetni. A jelentkezőket a kiírás alapján pontrendszerben bírálják el, melyeket különböző szempontok alapján állítanak fel. Ilyenek például, hogy a beszállítói titulust elnyerő cégeknek minél szélesebb körű, országos kiskereskedelmi hálózattal kell rendelkezniük, többféle finanszírozási konstrukciót kell kínálniuk a vásárlók számára, emellett szintén lényeges tényező a forgalmazott termékekre kínált jótállás milyensége és időtartama. A sikeres pályázó szintén köteles minél hatékonyabb marketingstratégiát csatolni jelentkezéséhez. Rossz pontnak számít, ha a cég a Sulinet Expressz történetében valamilyen szankció sújtotta. Mint ismeretes, korábban számos részt vevő céget szankcionáltak különböző szabálytalanságok miatt.

A hivatalos néven Sulinet Expressz - Egész életen át tartó tanulás - Tudásalapú Társadalom III. pályázati felhívás április 19-i közzététele után a II. pályázat alapján jelentkezés nem nyújtható be - tájékoztat honlapján az oktatási tárca.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK