A szünetmentes tápegységeiről ismert APC cég új, noteszgépekhez illeszthető pótakkumulátort mutatott be: az eszköz egy átlagos laptop esetén akár nyolcórányi folyamatos használatot is lehetővé tesz.

A Universal Notebook Battery nevéhez hűen a gyártó közlése szerint bármilyen típusú noteszgéppel használható. Az eszköz tömege mintegy 910 gramm, s a benne lévő akkumulátorról egy átlagos notebook akár 8 órán át is folyamatosan használható anélkül, hogy hálózati áramhoz csatlakoztatnák (bár a használati idő függ az adott laptop energiagazdálkodási képességeitől is).

Forrás: [origo]Az univerzális notebook akkumulátor kimeneti feszültségét a 15-24 voltos tartományon belül egy potméterrel állíthatja be a felhasználó az általa használt laptop igényeinek függvényében, egy kapacitásjelző LED-ről pedig bármikor leellenőrizhető a külső akkumulátor töltöttségi szintje. Az univerzális akkumulátor a notebook saját hálózati adapteréről tölthető, a rajta lévő csatlakozók a ma forgalomban lévő szinte összes notebookkal biztosítják a kompatibilitást.