Egy év alatt 60 ezer mobilszámot hordoztak

2005.05.04. 8:55

Meghaladta a 120 ezret az elhordozott telefonszámok száma - olvasható a Nemzeti Hírközlési Hatóság által közreadott statisztikában. Csak a tavaly májusban indult mobil számhordozhatóság keretében 60 ezer számot cipeltek át tulajdonosaik más szolgáltatóhoz.

Már elérte a 122 ezret azoknak a mobil- és vezetékes vonalaknak a száma, melyet előfizetőjük átvitt más szolgáltatóhoz. A számhordozás ugyanannyira népszerű a vezetékes, mint a mobil előfizetők körében. Vezetékes számot 62-, mobilt pedig 60 ezren vittek át új szolgáltatóhoz. Érdekesség, hogy tavaly szeptember óta az úgynevezett színes számok hurcolása is egyre gyakoribb: 06-80-as (ingyen hívható) és 06-40-es (helyi tarifával hívható) számokat is már közel százan vittek át másik telefontársasághoz.

Mint emlékezetes: a vezetékes számok hordozhatóságára 2004. január, a mobilszámokéra 2004. május óta van lehetőség. Maga a számhordozás nem jelent mást, minthogy a telefonszám megváltoztatása nélkül új szolgáltatót választhasson az előfizető. Az eltelt egy, illetve közel másfél év alatt a kétféle szegmensből közel ugyanannyi számot vittek tulajdonosaik más szolgáltatóhoz. Arányait tekintve azonban eltérő képet kapunk: míg az összes mobilszám 0,74 ezrelékét, a vezetékesek 1,78 százalékát vitte át tulajdonosa másik társasághoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK