Még kilenc nap az e-adóbevallásra

2005.05.11. 14:52

Már több ezren regisztráltak az elektronikus ügyintézést lehetővé tevő kormányzati portálon. Az e-ügyintézést választók száma várhatóan emelkedik, mivel egy hét múlva lejár két adónem bevallásának is a határideje.

A mai napig több mint négyezren regisztráltak e-ügyintézéshez a magyarorszag.hu weboldalon. A regisztráltak több mint fele előzetesen az okmányirodában igazolta magát, így teljes körűen ki tudja használni a portál ügyintézési szolgáltatásait. Az április 1-je óta működő elektronikus ügyintézést biztosító portál most érkezett első nagy megmérettetéséhez: műjus 20-a ugyanis az áfa, és a személyi jövedelemadó bevallások határideje, s idén először van lehetősége az adózóknak mindkét bavallást elektronikusan teljesíteni.

A kormányzati portálon már most többféle ügyet lehet intézni: az adózáson túl lakcímigazolvánnyal, lakcímváltozással, vállalkozói igazolvánnyal és anyakönyvekkel kapcsolatos ügyintézésekre van lehetőség. Hasznos segítség lehet az okmányirodai időpontfoglalás, valamint a már regisztrált felhasználók adófolyószámla-kivonatot is készíttethetnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK