Mobiltelefonra való letöltésen alapuló wapos zeneboltot indított a Pannon GSM. A társaság szolgáltatása keretében több tízezer zeneszámot vásárolhatnak meg a mobilcég ügyfelei.

A Pannon Zene névre keresztelt szolgáltatást a társaság ügyfelei jelenleg kilencféle, Symbian operációs rendszert futtató, nagyméretű belső memóriával szerelt okostelefonról vehetik igénybe, egy ingyenes segédprogram telepítését követően.

A wapos zenetárban elérhető számokat 7-900 kilobájtos méretűre tömörítik össze, s GPRS adatkapcsolaton keresztül tölthetők az ügyfél készülékére. A letöltés hossza nagyjából megegyezik az adott zeneszám hosszával, a zenék hallgatását azonban már a letöltés indulását követően meg lehet kezdeni - olvasható a Pannon GSM közleményében.

A Pannon Zene szolgáltatás keretében bruttó 600 forintért kaphatóak a zeneszámok, ezen felül a letöltés adatátviteli díja is a felhasználót terheli. A letöltött fájlokat  személyes célokra korlátlanul fel lehet használni, ám nem másolni vagy sokszorosítani az állományokat. A zeneszámok jogosultsága a letöltést kezdeményező SIM-kártyához kapcsolódik, így a zeneszámokat készülékcsere esetén továbbra is lejátszhatja a tulajdonos.