Egy felmérés szerint Kína 2007-re megelőzheti a ma világelső Egyesült Államokat a szélessávú internetre előfizetők számában. Az évtized végén világszerte 400 millióan használnak majd gyors otthoni netkapcsolatot.

Noha az Egyesült Államok folyamatosan csúszik vissza azokon a listákon,
amelyeken a lakosság százalékos arányát tekintve vizsgálják a szélessávú elérést, abszolút értékben még mindig az USA rendelkezik a legtöbb széles sávú előfizetővel - adta hírül az Információs Társadalom és Trendkutató Központ Infinit hírlevele. Az iSuppli amerikai piackutató cég jelentése szerint azonban Kína hamarosan átveheti ezt a pozíciót.

A rohamtempóban fejlődő ázsiai országban 2005 végére 34 millió előfizető lesz, míg ugyanebben az időben az USA 39 millió szélessáv-felhasználót tud felmutatni, de ez az előny - ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak - hárommilliós hátránnyá válhat 2007-re, amikor is a várható eredmény már 57 millió-54 millió lesz - Kína javára - prognosztizálja a társaság. Persze érdemes szem előtt tartani, hogy a két ország lakossága közel sem azonos, Kínában mintegy háromszor annyian élnek, mint az Egyesült Államokban, az értékek ugyanakkor remekül mutatják Kína fejlődésének gyorsaságát.
 
Ma - az IMS Research kutatása szerint - 150 millió szélessávú előfizető
él világszerte, akiknek a harmada 2004-ben vagy azután csatlakozott a gyors letöltést biztosító eléréssel rendelkezők táborához. Ha a növekedési ütem folytatódik, 2009-re 400 millió felhasználóval számolhatunk.

ITTK Infinit