Felfrissült apróság a Konica Minoltától

2005.05.23. 10:59

Az ultrakompakt X termékcsaládja előző típusának utódát mutatta be a Konica Minolta X60 néven. Az X50-es nyomdokaiba lépő új modellt megújult, gyorsabb és  külseje is szebb lett.

Az új irányzatoknak megfelelően az X60 nem rendelkezik optikai keresővel. Helyette még az elődjét is felülmúló 2,5 collos LCD fedi le a gép hátulját, ami magasságában és szélességében ugyan nagyobb képet ad, ám felbontása 115 ezer pixeles maradt, így képének részletessége nem javult. Az X60 felépítésében egyébként alig változott elődjéhez képest, viszont még csillogóbb lett a fényes fém alkatrészektől. Az optikát továbbra is egy elcsúsztatható divatos csiszolású fém fedél védi a külső behatásoktól. Az aprócska lencserendszer fényereje nem túl jó, viszont valamicskét megnövekedett a zoomartomány: 3-szoros objektívvel rendelkezik az X60.

Forrás: [origo]Komolyabb újdonságként meg kell említeni, hogy a képfeldolgozó rendszert lecserélték az új fejlesztésú CxProcess III-ra, mely sebességnövekedést ígér a fényképező működésének terén. Az új típusban az elődben is alkalmazott 5 megapixeles CCD található, így egy-egy felvétel ugyanannyi helyet fog elfoglalni a memóriából, mintha a korábbi típussal készült volna. Ennek köszönhetően jobban kiemelkedik majd az új Konica Minolta képfeldolgozó rendszerének felgyorsított tempója. A képek komponálásakor a bizonytalankodó fotós segítségére lehet az Automatic Digital Subject Program Selection nevű funkció, ami gyakorlatilag egy teljesen automata üzemmódot jelöl annyival kiegészítve, hogy a felvétel körülményeit figyelembe véve a rendelkezésre álló témamódokhoz igazítja a beállításokat.

A felvételek a szintén újdonságként említhető belső 15 megabájtos memóriába, vagy a külön megvásárolható SD-kártyára menthetők. A működtetésez szükséges energiát lítium-ion akkumulátor biztosítja. A forgalmazás megkezdését május végére ígérik, amikor az X60 nagyjából 350 dollár, azaz mintegy 75 ezer forintnak megfelelő összegért lesz elérhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK