Új digitálisfényképező-termékcsaládot mutatott be a Kodak, melynek a V betűjelet adta. Az elegáns ultrakompakt kategóriát két taggal indítja útjára a gyártó.

A két új Kodak fényképezőgép neve - utalva 5 megapixeles érzékelőjük felbontására - V530 és V550. A fémházas kamerákat 3-szoros zoommal bíró, jó minőségű Schneider C-Variogon objektívvel szerelték fel, a hátoldalra kerülő LCD mérete a V530 esetében 2, a V550-es esetében 2,5 coll. A kijelzők igazán nagy méreteihez nagy felbontás és széles látószög párosul: az erősebb fényben is igen jól látható, tükröződésmentesítő bevonattal ellátott kijelző a V530-ba a szokásostól eltérően kissé balra eltolva került, ami a kezelőszervek szokatlan és esetenként kényelmetlen elrendezését vonja maga után. A hátoldali LCD-t a V550-nél egy átnézeti kereső egészíti ki, mely a bal felső sarokba került. A V530-nál ennek használatára nincs mód, mindkét gépet lítium-ion akkumulátorral szállítják.

Forrás: [origo]

A jobbára automatikus működésű fényképezők jó képességekkel bírnak a videorögzítés terén is. A megfelelő minőség eléréséhez 640x480-as felbontás használható és mint egy hagyományos videokamera, ezek a típusok is folyamatosan állítanak élességet, és a zoom is használható marad.

A júniustól megvásárolható V530 és V550 típusokhoz  PC-hez kapcsolható dokkolóállomás is jár majd a gyári csomagolásban 350 és 400 dolláros árért, ezen keresztül a felvételek egyszerűen továbbíthatók a számítógépre.