A T-Mobile hazai leányvállalata június 1-jén zártkörű teszt keretében a cég összesen ezer felhasználó számára teszi elérhetővé harmadik generációs (3G) mobilszolgáltatását.

Forrás: [origo]
Nokia 6680

A T-Mobile a kereskedelmi 3G szolgáltatás bevezetésére készülve a Budapest belvárosi területein - I, V, VI, VII. és VIII. kerület jelentős részén, valamint a II, XI., III és XXI. kerület egyes részein elérhető - harmadik generációs hálózatán ügyfelek bevonásával folytatja a februárban megkezdett próbaüzemet.

A most induló ügyfélteszt célja, hogy a tesztidőszak alatt díjmentes videotelefon és  a széles sávú (384 kbps sebességű)  mobilinternet hétköznapi használata során szerzett tapasztalatokat felhasználva vezethesse be kereskedelmi 3G szolgáltatását. A tesztben használt Nokia 6680-as videotelefonokon ez idő alatt mutatkozik be a T-Mobile tesztüzemben működő Hír Expressz szolgáltatása is. Ennek lényege, hogy a megfelelő készülékre telepített program segítségével automatikusan frissülő képes hírújságként aktuális információkkal szolgál. A Hír Expressz használói a kijelzőn állandóan elérhető alkalmazást "fellapozva" több témakörben értesülhetnek a legfrissebb újdonságokról, érdekességekről.

Az Ericsson eszközeire épülő összefüggő 3G hálózat a T-Mobile közlése szerint az elkövetkező hónapokban a tervezett ütemben tovább bővülve év végére a főváros jelentős részén használható lesz. A próbaüzem időszakában a 3G szolgáltatások a legújabb két digitális kamerával felszerelt, így videotelefonálásra is alkalmas mobilkészülékekkel, s különleges, ún. USIM kártyákkal érhetők el. A T-Mobile 3G tesztjében a vállalati ügyfelek, kiemelt partnerek és távközlési szakemberek mellett az újdonság iránt érdeklődők is résztvehetnek. A T-Mobile 3G portálján június 1-15. között jelentkező felhasználók közül kiválasztott nyertesek szintén részt vehetnek a rendszer tesztjében.