Ingyenesen, korlátozások nélkül videótelefonálhatnak a Pannon GSM ügyfelei: a szolgáltatást megfelelő készülékkel minden pannonos igénybe veheti, használatához nincsen szükség speciális SIM-kártyára.

A Pannon GSM harmadik generációs hálózata megkezdte nyilvános, tesztüzemű működését. A rendszer - amely a gyakorlatban is 384 kbps adatátviteli sebességet biztosít, mely az aktuális hálózati viszonyok függvényében természetesen módosulhat - az indulás pillanatában Budapest belvárosának pesti oldalán érhető el, s a szolgáltatással az  év végére várhatóan a teljes fővárost lefedik majd.

A videohívás és a harmadik generációs hálózat által biztosított sávszélesség igénybevételéhez erre alkalmas telefon, például a Nokia 6680-as vagy 6630-as szükséges. A harmadik generációs szolgáltatásra elsőként jelentkező másfélezer felhasználó az év végéig ingyenesen mobilinternetezhet, videotelefonálhat a társaság 3G hálózatán keresztül, míg a többi előfizető az év végéig társaság hagyományos csomagkapcsolt adatátviteli szolgáltatásaival egyező áron veheti a technológiát használatba. Június elején a T-Mobile szintén bejelentette a Budapest belső kerületeiben működő harmadik generációs hálózatának próbaüzemét: a társaság ezer kiválasztott ügyfele tesztelheti a következő generációs szolgáltatást.