A British Telecom (BT) újfajta telefont dobott piacra: a hibrid készülék tulajdonosa otthonától távol hagyományos mobilként működik, a lakáson belül azonban a vezetékes hálózaton keresztül is képes hívásokat lebonyolítani.

Forrás: [origo]A szerdán bemutatott, a Motorola cég által gyártott BT Fusion fantázianevű készülék a társaság szerint zökkenőmentesen képes hálózatot váltani, azaz amikor tulajdonosa hazaér, az eszköz automatikusan átvált a mobilról vezetékes üzemmódra. A lakáson belül így a felhasználók BT hagyományos vezetékes tarifáival indíthatnak hívásokat, míg az ajtón kívül a Vodafone mobilos percdíjaival bonyolíthatják beszélgetéseiket. Az előfizetők ezen kívül saját vezetékes számukat havi ezer perc erejéig ingyenesen tárcsázhatják fel, ám az egyes hívások hossza nem lehet több két percnél.

A vállalat széles sávú internetszolgáltatásához elérhető készülékhez a cég egy Bluetooth technológiát használó drót nélküli bázisállomást mellékel, melyre legfeljebb hat BT Fusion készülék kapcsolódhat drót nélkül, egyszerre azonban csak hármat lehet közülük használni. A központi egység egyben Wi-Fi hotspotként is funkcionál, így lehetővé teszi, hogy a meglévő széles sávú internetkapcsolatot a lakásban lévő számítógépek mindegyikéről használni lehessen. A BT reményei szerint a jelenleg tesztüzemben elérhető, várhatóan szeptemberben induló szolgáltatás többgyermekes családok, valamint kisvállalatok körében fog leginkább elterjedni, s a jövőben gyarapodni fog az elérhető készülékek köre is.