Új, 6.0-s verzió jelent meg a DivX nevű videotömörítő szoftvercsomagból. A Szoftverbázisról is letölthető alkalmazás a fejlesztők közlése szerint a jobb képminőség mellett számos új funkciót kínál a korábbi verziókhoz képest.

Mint ismeretes, a DivX szoftvercsomag elsőként a fájlcserélő hálózatok nyomán vált ismertté: a videotömörítési technológia ugyanis lehetővé teszi, hogy egy átlagos mozifilmet 700 megabájt, azaz egy CD-nyi méretűre tömörítsenek a felhasználók. Egy ilyen videofájlt ugyanis pár óra alatt le lehet tölteni, így az mp3 zenékhez hasonlóan rengetegen ebben a formátumban csereberélték mozifilmjeiket.

Ezzel szemben az alkalmazást fejlesztő San Diegó-i cég a DivX 6.0-s verziójával egyértelműen a legális online videopiac felé nyit: a szoftverrel azonos nevet viselő társaság állítása szerint az új változat az Apple Quicktime és a Microsoft Windows Media technológiáival azonos, vagy még jobb képminőséget tud biztosítani. A 6-os DivX kétféle csomagban érhető el, ezek egyikével csak a   formátumban tárolt videofájlokat lehet lejátszani, míg a másik DivX-videofájlok készítésére is képes. Az új verzióval párhuzamosan a fejlesztők a videoformátum könnyebb azonosítása végett új fájlformátumot vezettek be: a DivX videofájlok ezentúl .avi helyett .divx kiterjesztésűek lesznek.

Az új DivX egyik fő újdonsága, hogy a DVD-khez hasonló funkciókat kínál: a vele kódolt videofájlokba például jelenetek közvetlen elérését, vagy extra tartalmakat biztosító menüt is lehet integrálni, s a filmet tartalmazó állomány többféle nyelvű feliratot, hangsávot is tartalmazhat. A DivX 6.0-ban emellett kibővítették a nagyfelbontású videók lejátszási funkcióit, ugyanakkor a formátum a korábbi verziókkal kompatibilis lejátszókkal is kompatibilis maradt. Bár a 6-os verzióval kódolt filmek régebbi lejátszókon is használhatók, az új változat nyújtotta funkciókat ezeken nem lehet kihasználni.