Begyűjti a híreket az új Internet Explorer

2005.06.27. 13:14

A Microsoft bejelentette, hogy az új Internet Explorer böngészője, illetve a Longhorn kódnevű, következő generációs Windows  alapból támogatni fogja az RSS technológiát, így az alkalmazások képesek lesznek webnaplók, hírportálok friss híreinek automatikus begyűjtésére.

Mint ismeretes, az RSS szó az angol Really Simple Syndication kifejezés rövidítése, amely magyarra "egyszerű hírmegosztás"-ként fordítható. Az RSS segítségével egyszerűen összegyűjthetőek a technológiát támogató internetes naplókon, portálokon az azokon megjelenő friss hírek, bejegyzések.  

A Microsoft pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy mind az Internet Explorer webböngészőbe, mind pedig a várhatóan jövő év végén debütáló Longhorn operációs rendszerbe alapból beépíti az RSS támogatását. Az RSS-hírek begyűjtésére egyes rivális böngészők - például a Mozilla Firefox, illetve az Opera vagy a maces Safari -  már most alapból képesek, de különálló segédprogramokkal is elérhetők a hírcsatornák.  A szoftvercég Windowszal foglalkozó részlegének egyik termékmenedzsere a bejelentés kapcsán elmondta, az RSS-t az egyik jövőbeni kulcsalkalmazásnak tartják. A társaság tájékoztatása szerint az Internet Explorer 7-ben olyan egyszerűen lehet majd hírcsatornákra feliratkozni, mint ahogyan a felhasználók egy könyvjelzőt helyezhetnek el egy érdekes honlapra. Az új böngésző egyébként a Longhorn mellett Windows XP operációs rendszerhez is elérhető lesz, első tesztverziói pedig még a nyáron megjelennek majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKK