Speciális, szilárd tintát használó nyomtatót mutatott be a Xerox. A társaság szerint az új készülékkel 30-60 százalékkal olcsóbban lehet nyomatokat készíteni, mint a hagyományos tintasugaras típusoknál.

Az új Xerox WorkCentre C2424 jelű printer konstrukciója mintegy nyolcvan különböző, szilárd tintás szabadalmon nyugszik.A szilárd tintás technológia révén a nyomtatóban porított festék helyett szilárd, polimer alapú festéket alkalmaznak. A gyártó állítása szerint az új eszköz kétszer gyorsabban készíti el a színes nyomatokat, mint a hasonló kategóriás nyomtatók, ráadásul ezek előállítási költsége is 30-60 százalékkal alacsonyabb.

Képalkotási folyamata egy ofszet nyomdagéphez hasonló, de kifejezetten mindennapi irodai használatra fejlesztette ki a Xerox. A színes képek előállítása szilárd festékrudak felmelegítésével kezdődik, melyekről aztán a megfelelő színek a nyomtatóban található dobra kerülnek, ami ezután átviszi a képet a papírra. Ez az eljárás kiváló minőségű, élénk színű, egyenletes nyomatokat eredményez. A WorkCentre C2424 nem tartalmaz folyékony halmazállapotú anyagokat, tartályokat, patronokat, sem porított festékeket, szilárd festékrúdjait pedig olyan egyszerű újratölteni, mint egy tűzőgépbe a kapcsokat  - derül ki a gyártó közleményéből.

Az újfajta  24 oldal/perc sebességgel képes nyomtatni vagy másolatokat készíteni a belé helyezett dokumentumokról, percenként 20 képet tud szkennel, továbbá az első színes nyomtatot 6, az első színes másolatot pedig 15 másodpercen belül adja ki.