A WIW.hu  felhasználóit elöntötték a kéretlen reklámlevelek, ezért az üzemeltetők július végétől megszüntetik a közösségi portál @wiw.hu végződésű e-mail címeit.

A személyes kapcsolatok feltérképezését szolgáló hazai WIW július végén beszünteti a felhasználói e-mail címére kívülről érkező levelek továbbítását. Augusztustól csak a wiw-esek üzengethetnek egymásnak, ha valaki nem a wiw.hu oldalról ír levelet egy @wiw.hu végződésű címre, akkor azt a címzett nem fogja megkapni - ezek a címek e-mailként gyakorlatilag megszűnnek. A változás valamennyi WIW-es felhasználót érinti - több mint százezer tagot.

A WIW üzemeltetője arra hivatkozva szünteti meg az e-mail funkciót, hogy tehetetlenek a beérkező spam- és vírusáradattal szemben. Ingyenes szolgáltatásról lévén szó, a vírus- és kéretlenlevél-szűrők közül is csak az ingyen kínált megoldásokat tudják igénybe venni, melyek azonban nem bizonyultak elég hatékonynak. A WIW-es statisztikák egyébként azt mutatják, hogy a leveleknek csak az egy százalékát küldik a rendszeren kívülre, a túlnyomó többség a WIW-en belül levelezget. Ez a funkció - tehát a belső levelezés - megmarad a jövőben is, sőt, a már beérkezett, archivált levelek sem tűnnek el.