Extrákkal bővített Ricoh kompakt

2005.07.01. 19:15

A korábbi R2-es típus szolgáltatásaiban bővített változatát jelentette be a közelmúltban a Ricoh. A ráncfelvarráson átesett fényképező műszaki paraméterei az elődjével megegyezők.

Az R2S az R2-vel megegyezően változatlan felbontású CCD képérzékelőt kapott, mely 5 megapixeles. A képalkotáshoz felhasznált zoomoptika 4,8-szeres átfogású, aminek fókusztávolsága is változatlan. Az alumínium gépházon 2,5 collos, 114 ezer pixeles LCD foglal helyet, de optikai kereső már nem került beépítésre. A működési sebesség természetesen ezen a gépen is igen impozáns értékeket mutat: a bekapcsoláshoz mindössze 0,8 másodpercre van szükség a gyári mérések szerint. Hasonlóan rövid idő alatt megy végbe a fókuszálás (0,003 másodperc) és a kioldási késedelem is elenyésző (0,05-0,1 másodperc). A Ricoh Caplio R2S működtetése során több témamód áll rendelkezésre, de manuális üzemmódok nem elérhető.

Forrás: [origo]

Ricoh Caplio R2S

Újdonságként említi a gyártó, hogy az úgynevezett Camera Memo funkció segítségével csaknem minden, a fényképkészítést érintő beállítás elmenthető, amelyet aztán kikapcsolás ellenére sem felejt el, és egy későbbi időpontban újra alkalmaz a fényképező szoftvere. Az R2S-ben 28 megabájtnyi belső memória található, amelyet SD-kártyával lehet kiegészíteni. Az új Caplio egyébként szintén ceruzaelemről, AA méretű nikkel-metálhidrid akkuról, valamint opcionálisan megvásárolható lítium-ion akkumulátorról vagy hálózati adapterről működtethető.

A haza forgalmazás megkezdésének időpontjáról és a fényképező várható áráról egyelőre nincs információnk.