Egy gigabájtos tárhely a [freemail]-eseknek

2005.07.04. 11:45

Július 1-től megújul a [freemail]: az ingyenes szolgáltatás keretében 25 megabájtra, havi 500 forint ellenében pedig 1 gigabájtra nőhet a felhasználók tárhelye.

Megújul és több szolgáltatást foglal magába az [origo] [freemail] extra szolgáltatása. Az előfizetőknek 1 gigabájtra emelkedik az elektronikus postaládájukban felhasználható tárhely, továbbá a szolgáltatás használói akár gigabájtos méretű, óriáslevelet is küldhetnek az internetes levelezőrendszeren keresztül. Az óriáslevél funkcióban a feladó valójában egy szerverre tölti fel a fájlokat, a címzettek pedig egy linket kapnak, hogy honnan tölthetik le azokat.

Spamszűrő és legalább ötször akkora tárhely

A kéretlen levelek ellen egy ötfokozatú skálán állítható spamszűrőt vehetnek igénybe a felhasználók - az igényeknek és a spamek erősségének megfelelően mappába gyűjtethetik vagy teljesen blokkolhatják a nem kívánatos, többnyire reklámtartalmú leveleket. A megújulással egy időben, egy nyári akció keretében a [freemail] extra szolgáltatásra július végéig előfizetők egy hónap havidíjáért - azaz ötszáz forintért - 3 hónapig vehetik igénybe a plusz tárhelyet, az óriáslevél szolgáltatást és a spamszűrést. A [freemail] extra szolgáltatásra a felhasználók bankkártyás fizetéssel, sms-ben vagy a későbbiekben T-Mobile mobil vásárlással fizethetnek elő.  Újdonság az is, hogy a szolgáltatások 3, 6 és 12 hónapos konstrukcióban is megrendelhetők.

Változások lesznek a [freemail] levelezőrendszerében is. Emelkedik az ingyenesen felhasználható tárhely a több mint 2,18 millió postafiókban, a jelenlegi 5 megabájt helyett 25 megabájtot tárolhatnak díjmentesen az elektronikus postaládákban. A küldött levelek maximális mérete 1 + 1-ről 5, a fogadott leveleké pedig 10 megabájtra nő. A [freemail] nóvumai közé tartozik, hogy a több postafiókkal rendelkező felhasználók egyszerűbben kezelhetik párhuzamosan levelesládáikat, az új belépők regisztrációját pedig alternatív felhasználónevek felajánlásával segítik.

A [freemail]-sztori

A [freemail]-t 1997-ben hozta létre a Soros Alapítvány kulturális és kommunikációs központja (a későbbi C3). A kezdeményezés azt célozta, hogy minél többen rendelkezzenek e-mail címmel - a ma már megmosolyogtató cél egyáltalán nem volt rossz gondolat az internetezés kezdeti időszakában. Jellemző az érdeklődésre, hogy a [freemail] nyitását követő három évben naponta átlagosan 200 új címet regisztráltak az internetezők - ma a napi regisztrációk száma meghaladja a négyezret. A nonprofit szolgáltatást két évvel később, 1999-ben vette át az akkori Matávnet (később Axelero, ma T-Online), s lett az [origo] szolgáltatásává.

A [freemail] forgalmát kezdetben egy, 1999-ben már hat, mára pedig több mint harminc szerver szolgálja ki. A [freemail] szerverén keresztül naponta mintegy hárommillió e-mail jön és megy, ennyi levelet küld és fogad az a közel 2,2 millió felhasználó, aki az ingyenes levelezőszervert használja. Kevés olyan internetező van, akinek nincs vagy nem volt legalább egy [freemail]-es címe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK