T-Mobile: walkie-talkie a mobillal

2005.07.05. 12:25

A T-Mobile bejelentette, hogy a Nokiával és az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli a push to talk (ptt) nevű technológiát, amely a rádiós adóvevőkhöz hasonló hangátviteli szolgáltatás.

Forrás: [origo]
Egy push to talkos Nokia mobil

A push to talk technológia használati módját tekintve leginkább a CB-rádiókhoz áll a legközelebb, segítségével egy hangüzenet egyszerre sok címzettnek is elküldhető. A ptt-t támogató mobiltelefonon elegendő egyetlen gombnyomás, s a készülék mikrofonjába elmondott rövid hangüzenet egyszerűen továbbítható egy előzetesen összeállított címlistára.

A listákban eltároltaknak vagy egyetlen személynek is gyorsan, egyetlen gombnyomással küldhető üzenet, amely a mobilhálózaton keresztül távolsági korlátozás nélkül juthat el a címzetthez. Az üzenetek fogadása szintén egyszerű, hiszen annak megérkezését követően a telefon azonnal hallhatóvá teszi azt. A szolgáltatás belföldön minden olyan területen lesz használható, ahol lehetséges csomagkapcsolt mobil adatátvitel (GPRS, EDGE, 3G), az üzenetforgalmat azonban a T-Mobile anyacég központi szerverei szolgálják majd ki. A push to talk kereskedelmi bevezetésének időpontjáról, árazásáról egyelőre nem közölt információkat a mobilcég, ám közleményéből kiderül, hogy előfizetéses és feltöltőkártyás ügyfelek számára egyaránt elérhetővé fogja tenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK