E-pontokat adtak át Nagykanizsán

2005.07.06. 10:06

Az informatikai tárca 2006 végére minden olyan településen szeretne e-Magyarország pontot létesíteni, ahol van olyan önkormányzati intézmény, vagy civil szervezet, ahol ezek üzemeltetését vállalni tudják - nyilatkozta Kovács Kálmán informatikai miniszter.

A miniszter az e-Magyarország Roadshow nagykanizsai rendezvényének megnyitóján azt mondta: a program indulása óta eddig közel háromezer e-pontot létesítettek. A rendezvény keretében egy 16 darab, széles sávú internetezésre alkalmas számítógéppel felszerelt kamion érkezik 11 vidéki és két budapesti helyszínre, hogy népszerűsítse az e-Magyarország pontokat és az internetezést. A multimédiás eszközökkel ellátott számítógépek a szöveget felolvasó szoftverek révén látássérültek kiszolgálására is alkalmasak.

A sajtótájékoztatón Kovács Kálmán az idei év legfontosabb informatikai célkitűzéseként a nemzeti tudáskincs digitalizálását, az elektronikus önkormányzati program folytatását és a második Nemzeti Fejlesztési Terv kidolgozását jelölte meg. Mint mondta, a következő években többszörösére növekszik az interneten a magyar vonatkozású tartalom, a hétfőn elfogadott, az elektronikus információszabadságról szóló törvénynek köszönhetően, amely tételesen előírja, hogy a közintézményeknek milyen adatokat kell a világhálón kötelezően megjeleníteniük. A törvénnyel kapcsolatban a miniszter hangsúlyozta: őszre a teljes közoktatási tananyag felkerül az internetre, s tárgyalások folynak a Magyar Tudományos Akadémiával is a legfontosabb tudományos publikációk elektronikus közléséről is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK