Felváltja a távkapcsolót az új billentyűzet

2005.07.12. 11:44

A Microsoft olyan új billentyűzetet dob piacra, amellyel a kanapén ülve akár a tévét is kapcsolgathatjuk. A drót nélküli eszközt a szoftveróriás a multimédiás PC-k használóinak szánja.

A Microsoft Remote Keyboard egyesíti magában a televízió távkapcsolójának, a számítógép egerének és hagyományos billentyűzetének funkcióit. Az új terméket kimondottan a nappalikba szánt Media Center PC-khez szánta a cég - adta hírül a Reuters. A televíziózás vagy filmnézés közbeni használatot megkönnyítendő, a billentyűzet gombjai világítanak is a sötétben.

A Microsoft reményei szerint a multimédiás PC-k fokozatosan leváltják a nappalikban található hagyományos szórakoztatóelektronikai eszközöket. A cég tervei szerint 2008-ig a több mint 20 millió darab olyan számítógépet adnak el, amelyen a Windows XP Media Center változata fut, ezekből egyébként tavaly közel másfél millió darab fogyott.

A kedden bemutatott termék az első, kimondottan az otthoni szórakoztatóközponthoz gyártott kiegészítő, és a Microsoft a digitális fényképezés megszállottjaira is gondol. A Remote Keyboarddal egyidőnen mutattak be egy olyan billentyűzetet, amely a fényképek számítógépen való kezelését és retusálását könnyíti meg, és egy képszerkesztő programmal együtt árulják majd. A két új termék egyaránt 99 dolláros áron kerül forgalomba az Egyesült Államokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK