A nézők újravághatják a nettévé műsorát

2005.07.14. 10:24

Az amerikai közszolgálati televízió, a PBS is internetes tévéadást indít, amelyet a nézők szabadon letölthetnek, közzétehetik saját weboldalukon, sőt át is szerkeszthetik tetszésük szerint.

A PBS az első a nagy tévétársaságok közül, amely kizárólag internetes adással is jelentkezik. A NerdTV műsora a számítógépmániákusokat célozza meg, és szeptember 6-ától kezdve hetente egyszer jelentkezik majd új, 13 órás adással. A szerkesztők ígérete szerint a műsorokban megfodulnak majd az it-világ "legvagányabb, legmókásabb és néha legmegszállottabb" figurái, köztük a nagy számítástechnikai vállalatok alapítói és gurui, akik az elmúlt évtizedek során valamilyen hatással voltak életünkre.

A tévétársaság a nézők számára lehetővé teszi, hogy az MPEG 4 formátumban letöltött adást szabadon terjesszék, közzétegyék saját honlapjukon vagy blogjukon, és ameddig nem használják reklámcélra, szabadon át is szerkeszthetik. A műsor eleve két változatban lesz elérhető: az egyik az átlagos tévénéző-számítógépező közönséghez szól majd, a másik pedig az igazi megszállottakhoz, de kép nélkül, hangfájlok formájában is hallgatható lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK