Digifotós szövetségre lép a Sony és a Konica Minolta

2005.07.20. 12:55

Szövetséget kötött két komoly fejlesztési eredményekkel büszkélkedő digitálisfényképezőgép-gyártó, a Sony és a Konica Minolta. A Együttműködésük eredménye várhatóan egy ütőképes tükörreflexes digitális fényképezőgép lesz a közeljövőben.

Hosszú távú megállapodást kötött egymással a Sony és a Konica Minolta: a japán cégek ennek eredményeként a jövőben közösen fejlesztésű digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel jelennek meg a piacon. Fejlesztési eredményeiket felhasználva. Mivel alapvetően cserélhető objektíves gép(ek)ről van szó, a Minolta adja a lencsefoglalatot, azaz a bajonett csatlakozásának kialakítása feltehetőleg jól ismert "A" típusának megfelelő lesz.

A már bevált, és egyre több fényképezőben alkalmazott - szintén Konica Minolta fejlesztésű - AntiShake képstabilizációs eljárás is felhasználásra kerül, amely nem az optika egyes lencsetagjainak mozgatásával kompenzálja a nemkívánatos rázkódásokat, hanem a képérzékelőt mozdítja el a megfelelő irányba. Ezenkívül a közös gép a Konica Minolta fénymérő- és autofókusz rendszerét használja majd, melyet a Sony igen ütőképes és a konkurens termékek használói által gyakran irigyelt Info-Lithium akkumulátorai táplálnak majd energiával. Az újdonsült szerkezetben egy Sony fejlesztésű CMOS képérzékelő lapka szolgáltatja majd a képi információt. A fent ismeretett információk alapján valószínűsíthetó, hogy egy Konica Minolta Dynax DSLR gép alapjaira épülő konstrukció fejlesztéséről van szó, melyet kiegészít a Sony néhány ügyes találmánya. A megállapodás nyomán kezdődő munka gyümölcse még egy jó ideig biztosan várat magára, így semmilyen konkrét dátumot nem közöltek a gyártók az új Sony-Konica Minolta-hibrid megjelenésével kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK