Tovább szigorítják az internethasználat ellenőrzését Vietnamban a kommunista párt által elfogadott irányelv alapján, hogy kiszűrjék a "reakciós és ellenséges" erők visszaéléseit - közölte kedden a párt egyik illetékese.

Forrás: Vietnam.netA vietnami hatóságok tavaly már elrendelték az internethasználat felügyeletének szigorítását, ezúttal az internetes hírportálok fölötti szorosabb ellenőrzést vezetik be. "Egyes internetes hírportálok szenzációs értesüléseket és cikkeket közölnek, míg mások reakciós és rágalmazó információkat, valamint züllött kultúrát terjesztenek" - áll a keddi vietnami sajtó által ismertetett irányelvben.

"A helyi szervek nem képesek eléggé hatékony intézkedéseket hozni annak megakadályozására, hogy az ellenséges és reakciós erők a vietnami forradalom elleni szabotázsakcióikban felhasználják a világhálót és az elektronikus médiát" - teszi hozzá az irányelv. Vietnamban a kommunista párt központi bizottságának titkársága dönt a helyi média irányvonaláról és fejlesztéséről, amelynek tevékenységét szigorúan ellenőrzik. A jogvédő szervezetek gyakran vádolják azzal a hatóságokat, hogy nemzetbiztonsági kérdésekre hivatkozva hallgattatnak el ellenzékieket.