Rekordszámú keresés érkezett szerdán az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda honlapjára az [origo] keresőjén. Az érdeklődés akkora volt, hogy az iroda internetes címe még az év nagy részében első helyen álló 'szex' szót is megelőzte.

Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda honlapján kedden éjfélkor hozták nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A felvételiben érintettek azonban már hétfőn megpróbáltak információkhoz jutni: a hét első napján a témával kapcsolatban a [vizsla24] használói legtöbbször a www.felvi.hu kifejezést gépelték be. A honlapra nagyjából ugyanannyian voltak kíváncsiak, mint például Geri Halliwell énekesnőre, s a webhely így be is került a hétfőn legtöbbet keresett szavak ötvenes listájába is. Kedden a Felvi.hu viharos gyorsasággal felkerült a keresőszavak toplistájának előkelő, nyolcadik helyére, megelőzve Britney Spears-t és az örök toplistás chat-et vagy a társkereső-t.

Szerdán pedig rekord született: a felvételi iroda honlapja a keresőszavak listájának legelső helyére ugrott, mit sem törődve a szinte mindig az élen található szex-szel. A ponthatárok iránti óriási érdeklődést mutatja továbbá, hogy a harmadik helyen a pótfelvételi szó végzett, valamint, hogy az első ötven legtöbbet beírt szavak közé több felvételis keresés is bekerült. A pótfelvételi-t egyébként idén kétszer annyian gépelték be, mint tavaly a hasonló időszakban (2004. július 21-én). Érdekesség, hogy a múlt évben, a ponthatárok kihirdetésekor a pótfelvételi az 5. helyet szerezte meg és olyan, a témával kapcsolatos keresés előzte meg, amelyre idén csak harmadannyian voltak kíváncsiak: ez pedig a felvételi ponthatárok. Szerdán a kifejezésre éppen annyiszor kerestek, mint a felvi-re, az albérlet-re vagy a népszerű sorozatra, a Csacska angyal-ra.

A keresőszavak elemzéséből az is jól látható, hogy  idén jóval többen szeretnének fellebbezni is: a ponthatárok kihirdetésének napjaiban háromszor annnyi keresés érkezett a fellebbezés-re, mint tavaly. A jobb áttekinthetőség kedvéért összegyűjtöttük a 2004-es és 2005-ös felvételivel és a ponthatárokkal kapcsolatos top kereséseket is. A két év hasonló időszakában tehát a következő volt a sorrend:

2005

www.felvi.hu
pótfelvételi
felvi.hu
felvi
felvételi ponthatárok
ponthatárok
felvételi
pótfelvételi 2005
felvételi eredmények
felvételi ponthatárok 2005

2004

www.felvi.hu
felvételi ponthatárok
pótfelvételi
felvételi
ponthatárok
felvi.hu
felvi
felvételi ponthatárok 2004
felvételi ponthatár
ponthatár 

 

 

 

 

 Megnéztük azt is, hogy mely egyetemkre kerestek legtöbben. Tavaly és idén is a Miskolci Egyetem volt a legkelendőbb: