Egy .hu végződésű domaint akart ellopni egy kaposvári vállalkozó. A nem mindennapi esetet a domain tulajdonosa és a regisztrációs szervezet is végigasszisztálta, hogy rájöjjenek ki áll a domainorzás mögött.

Egy első hangzásra nem is túl értékesnek tűnő internetcímet, a meglepke.hu-t akarta mindenáron megszerezni egy kaposvári vállalkozó. A címre vágyó férfi másfél éven keresztük küzdött a domainért - valóságos összeesküvést szőve az áhított kincsért. A vállalkozó először telefonon hívta fel, és tett ajánlatot a cím  gazdájának, aki - lévén egy korábbi elképzelésének megvalósításához regisztrálta - nem állt kötélnek, és többszázezer forintért sem adta a domaint - adta hírül a Jogi Fórum.

Ezt követően a kaposvári férfi címet a regisztrációs szabályoknak megfelelően, ám hamis papírokkal kívánta megkaparintani. Baski József, a meglepke.hu tulajdonosának elmondtása szerint a tolvaj arra is képes volt, hogy felkeresse őt kecskeméti vállalkozásának címén, ahol vásárolt, majd a kapott számláról akarta lemásolni a bélyegzőt és aláírást, hogy ezek felhasználásával a tulajdonos nevében lemondhasson a domainről. Azonban a számlát nem Baski  állította ki, így az aláírás megszerzése sikertelen volt.

Ezt követően a domaintolvaj kikérte a cégbíróságról Baski cégének aláírási címpéldányát, majd erről lemásolva az aláírást - más nevében - átkérte a domaint egy másik regisztrátorhoz. Azonban átkéréskor a hazai internetcímek nyilvántartó rendszere automatikusan küld egy e-mailt az érintetteknek, így már az első mozzanat során tudta mindenki, hogy mi történik. A regisztrátor javaslatára Baski nem avatkozott közbe, hagyta, hogy a cím az új - névleges - tulajdonoshoz kerüljön, míg végül többszöri lemondást követően strómanokon keresztül a domain eljutott a kaposvári férfihez.

Miután kiderült ki áll az összetett csalás mögött, a domain ismét visszakerült eredeti tulajdonosához - aki jelenleg fontolgatja, hogy tegyen-e feljelentést az ügyben. A domain egyébként vélhetően a kaposvári férfi internetes ajándékküldő szolgáltatásához kellett, annak címe ugyanis egy betű eltéréssel ugyanaz, mint a meglepke.hu.