Újabb ultravékony Sony fényképező

2005.08.10. 12:39

További taggal bővül a Sony legvékonyabb gépeit tömörítő T-termékvonala. A legújabb DSC-T5 jelzésű típus négy színben lesz kapható, s menürendszere a magyar nyelvet is támogatni fogja.

Alapvetően a jól bevált konstrukciót követi az új T5-ös Sony digitális fényképező kialakítása: mindössze a gép mindössze másfél centiméter vastag, nagyméretű LCD-je van, és gyors működés jellemzi. A fényképezőben egy 5,1 megapixeles CCD dolgozik, mely jó minőségű, MPEG-formátumú videó rögzítésére is képes. A Carl Zeiss gyártmányú optika továbbra is a gépházon belül mozog, így sem az élességállításkor, sem pedig a 3-szoros zoom használatakor nem nyúlik ki az alumínium testű fényképező előlapjából. A jó minőségű, a T7-es típusból már megismert Clear Photo LCD kontrasztos képet biztosít, 2,5 collos, 230 ezer pixeles méretével pedig a felvétel komponálásakor az apróbb részletek is jól láthatóak.

 

Forrás: [origo]

Sony Cyber-Shot DSC-T5A nagyméretű kijelző komoly energiafelhasználást feltételez, de a mellékelt Info-Lithium akkumulátor a gyár adatai szerint így is képes 240 kép elkészítését biztosítani. A korábbi T típusokat egy adapter alkalmazásával lehetett állványhoz rögzíteni, a T5-ös viszont már hagyományos állványmenettel felszerelt. A T5-ös a tíz különböző jelenetválasztási mód használatakor az automatika által felajánlott beállítások mellett lehetőség nyílik sok funkció manuális változtatására is. A képeket opcionálisan megvásárolható MemoryStick Pro Duo, illetve MemoryStick Duo kártyákra menthetjük, melyet kiegészít a 32 megabájt kapacitású belső memória.

A Sony DSC-T5 kompatibilis a PictBridge szabvánnyal, így az elkészült felvételek akár közvetlenül ki is nyomtathatók egy erre alkalmas nyomtatóval. Az új ultravékony gépet a Sony szeptember közepétől forgalmazza 90 ezer forint körüli áron.

KAPCSOLÓDÓ CIKK