Szabad internethasználati lehetőséget teremt az egri Dobó téren, a város turisztikai vonzerejének növelése érdekében a település önkormányzata - jelentette be Nagy Imre polgármester szerdán sajtótájékoztatón.

Szeptembertől hordozható számítógéppel vagy erre alkalmas mobiltelefonnal bárki internetkapcsolatot tud teremteni a Eger központjában. A város polgármestere jelezte, hogy az informatikai adatátviteli költségeket az önkormányzat fizeti.

A tervek szerint a technikai lehetőségek egyszerre mintegy negyven számítástechnikai eszköz internetkapcsolatát teszik majd lehetővé, ám növekvő igény esetén lehetőség van a sávszélesítésre. A fejlesztés a szolgáltatás idegenforgalmi hasznához mérten csekély befektetést igényel, a működtetés havi költsége nem sokkal haladja meg egy családi informatikai rendszer üzemeltetésének költségeit.

Az ingyen wifi ugyanakkor lehetőséget teremt a városba látogatók számára, hogy weblapokat nyissanak meg, vagy elolvassák az otthoni postafiókjukra érkező leveleket - mondta a polgármester. A rendszer egyelőre kísérleti jelleggel indul, a tapasztalatok alapján döntenek arról, hogy szükséges-e bizonyos korlátozások bevezetése.

 Eger egyébként a főváros és a Balaton után az ország harmadik leglátogatottabb idegenforgalmi központja, évről-évre mintegy egymillió turista keresi fel a várost.