A Nintendo szeptember 13-án dobja piacra Japánban legújabb, mobiltelefon-méretű játékgépét, a Game Boy Micrót, amely egy héttel később az Egyesült Államokban is kapható lesz, Európába pedig November 4-én érkezik majd meg.

A japán cég a hordozható játékgépek piacának 94 százalékát tudhatja magáénak a Game Boy-sorozat révén. A konzolnak állítható fényerejű kijelzője lesz, és nagyobb testvére, a Game Boy Advance SP szoftvereit futtatja majd.

Divatcikk lehet belőle

A Micro minden idők legkisebb kézi játékkonzolja lesz, amellyel a cég új közönséget szeretne meghódítani magának. Reményeik a divatos formatervezésű, zsebben is elférő kis kütyü az alkalmi játékosok és a nők tetszését is elnyeri majd, akik csak egy-egy rövid játékra kapják majd elő a készüléket.

A minikonzol Európában 99 euróba (jelenlegi árfolyamon kevesebb mint 25 ezer forint), az USÁ-ban 99 dollárba kerül majd, vagyis ugyanannyiba, amennyiért jelenleg Game Boy Advance-t lehet megvásárolni. Japánban viszont a Micro valamivel drágább lesz, mint nagyobbik testvére.

Super Mario: második x

A Nintendo három új Super Mario-játékot is megjelentet a Game Boy Micróhoz, amely egyébként pontosan a mára már klasszikussá vált sorozat elindításának huszadik évfordulóján kerül a boltokba Japánban. A kütyüt Európában ezüst, rózsaszín, zöld és kék színben lehet majd megvásárolni, és lesz belőle cserélhető előlapos változat is , amelyet egyelőre csak Amerikában terveznek piacra dobni.

A japán cég márciusig 4 millió darabot szeretne eladni a gépből világszerte, ami nem is lehetetlen feladat, tekintve, hogy a Game Boy Advance-ből tavaly 15 millió darabot értékesítettek.