Az idei Sziget Fesztivál nem csak a látogatók számában döntött ismét rekordot, hanem a mobilkommunikációban is. A fesztiválozók minden eddiginél többet beszéltek, sms-eztek és mms-eztek a rendezvényt támogató Pannon GSM adatai szerint.

A pannonos szigetelők majdnem 700 ezer üzenetet küldtek el a fesztivál ideje alatt, ami háromszorosa a tavalyi rendezvény rekordforgalmának. Hanghívásokból a szolgáltató közel másfél milliót regsztrált a tavalyi egymillióhoz képest, és mms-eket is ezrével küldtek a fesztivál látogatói - derül ki a mobilcég  közleményéből. A másik két mobilszolgáltató, a Vodafone és a T-Mobile nem nyilatkozott a szigetes üzenetforgalomról.

Az üzenetküldésre az is ösztönözhette a fesztiválozókat, hogy a nagyobb színpadok mellett (összesen 6 helyszínen) mms-falakat állított fel a szolgáltató, amelyeken az élő színpadkép mellett azonnal megjelentek a megfelelő számra elküldött képek és szövegek. Ezeket a szolgáltatás üzemeltetője moderálta is, hogy bármi azért ne kerüljön ki az esetenként több ezer fős közönség elé.

3G-s hálózat először volt a Szigeten

A Pannon GSM a Sziget egész területén elérhetővé tette harmadik generációs mobilhálózatát. A cég mobil videoközvetítéseket is adott saját 3G-s wap-oldalán, ahol élőben meg lehetett nézni a bejáratnál uralkodó állapotokat, figyelemmel lehetett kísérni a Világzenei Nagyszínpad műsorát, és madártávlatból is meg lehetett nézni a Szigetet egy léghajóra szerelt kamera segítségével. A Pannon GSM mobil széles sávú szolgáltatásait mitegy hatezer alakalommal vették igénybe a fesztivál ideje alatt.

A mobilszolgáltató két átjátszóállomással erősítette meg helyi kapacitását a fesztivál idejére. Az ideiglenes  bővítésre szükség is volt, hiszen a Hajógyári Sziget rendes körülmények között közparkként működik, a fesztivál ideje alatt viszont naponta több mint hetvenezer látogató fordul meg a területen.