Az internetes kiskereskedelmi eladások 7,2 százalékkal nőttek az Egyesült Államokban az idei második negyedben az előző negyedhez képest - ez három éve a legnagyobb arányú növekedés.

Az e-kiskereskedelem 21,15 milliárd dollár forgalmat ért el a második negyedévben. A 7,2 százalékos növekedés a legnagyobb 2002 második negyede óta, amikor 7,8 százalékos emelkedési ütemet mértek, jelentették az amerikai kereskedelmi minisztériumban pénteken. A teljes amerikai kiskereskedelmi forgalom a második negyedben csak 2,6 százalékkal bővült az előző negyedhez képest, 940,75 milliárd dollárra.

Az e-kiskereskedelem eladásai a tavalyi második negyedhez képest 26 százalékkal nőttek, míg a teljes amerikai kiskereskedelmi forgalom csak 8,4 százalékkal nőtt ezalatt. Az e-kereskedelem az első negyedévben a teljes forgalom 2,2 százalékát érte el az Egyesült Államokban, ez eddigi rekordja, és a második negyedévben is tartotta ezt az arányt.

A kormányzat az adatok számításánál mintegy 11 ezer kiskereskedelmi cég adatait használja a több mint 2 millió amerikai kiskereskedő közül. Az e-kereskedelemre vonatkozó adatok tartalmazzák a javakat és szolgáltatásokat, amelyeket az interneten keresztül vásárolnak, kivéve a vonali utazási szolgáltatásokat, jegyeladásokat és az értékforgalmazók szolgáltatásait.