Ismét egy alacsony árkategóriájú Pentax gép kerül az üzletek polcaira. A gyár mérnökei nem sokat túlórázhattak az *ist DS 2-őn, mivel az újítások sora kimerül az LCD méretének és a képek letöltésének sebességének növelésében.

A Digifotó rovatban korábban már részletesen bemutatott Pentax *istDS továbbfejlesztett változatát mutatták be a nagyközönségnek, ami a fotózással csak most ismerkedő felhasználóknak is komoly tudású és kiváló minőség produkálására is képes eszközt ad a kezükbe. Egy kettes jelöli csupán, hogy az új Pentax a korábbi változat módosított kiadása. Az *istDS 2 típus megnövelt átmérőjű, 2,5 collos LCD-vel büszkélkedhet. Mivel a képernyő felbontása továbbra is csak 210 ezer pixeles, megjelenített kép részletessége nem javult, ám az új típuson távolabbról is kivehetőek a kijelzőn látható képek. Az előd csaknem összes többi tulajdonságát örökölte az új tükörreflexes masina, mely továbbra is ASP-C méretű, 6 megapixeles CCD-vel készül. Az újdonságok sora le is zárul a nagyobb adatáttöltési sebességet biztosító Hi-Speed USB 2.0 kapuval, ami immáron 480 megabit átvitelét teszi lehetővé másodpercenként.

Forrás: [origo]

Pentax *istD S2


A felfrissített Pentax DSLR fényképező még az ősszel kapható lesz, de az európai bevezetés pontos dátuma, illetve a kezdő ár egyelőre nem ismert, ám valószínűsíthetően a korábbi változat árához közel fog járni.